BURKOLATOK TISZTÍTÁSA ÉS ÁPOLÁSA

A megvásárolt fal- és padlóburkolatok szépségének maradéktalan érvényesülése, hibátlan látványúk hosszú távú megőrzése, csak a burkolási feladatok utáni alapos tisztítás elvégzése, és rendszeres karbantartás mellett valósítható meg.
A takarítás minden fázisára a professzionális, magas minőségi színvonalú FILA termékeket ajánljuk. A burkolattisztítás vezető fejlesztő és tisztítószergyártó cége, több évtizedes tapasztalattal, laboratóriumi kísérleteken alapuló szaktudással állította össze termékcsaládját.

BURKOLATOK TISZTÍTÁSA ÉS ÁPOLÁSA

I. Burkolás utáni tisztítás

A munka befejezése után a burkolat szakszerű, alapos takarítása elengedhetetlen.
Egy rosszul végzett, vagy elmaradt takarítás miatt a le nem mosott maradványok megnehezíthetik a későbbi hétköznapos takarításokat, akár a padlón, vagy a falon. Hogy biztosra menjünk a takarítással, súrolókefés takarítógép használatát javasoljuk.

Vízzel kevert cement alapú maradványok eltávolítása
Hogy eltávolítsuk a cementhabarcs-, csemperagasztó-, fuga- és gipszmaradványokat, a burkolás után 1-2 nappal kell elvégezni a takarítást, és sosem 10 nap múlva. Ennyi idő eltelte után már nagyon nehézkes a szennyeződések eltávolítása.
A tisztításra érdemes olyan sokoldalú speciális szert választani, mely egyszerre tudja kezelni a különböző szennyeződéseke, nem színezi és károsítja a felületet, megkíméli az érintkező alumínium vagy acél felületeket, és nem tartalmaz sósavat egészségünk megőrzése érdekében.

 Szakértőnk ajánlja: FILA Deterdek, vízkőoldó és sokoldalú lerakódás eltávolító sav az építkezés maradványainak megszüntetésére (fugafátyol, ragasztó, stb.).

deterdek

Epoxy alapú anyagok (fugák, ragasztók) eltávolítása, üvegmozaik tisztítása
A tisztításnak azonnal meg kell történnie, méghozzá egy szivaccsal és bő vízzel, mert ezen anyagok akár perceken belül is megköthetnek. A burkolat száradását követően célszerű valamilyen lúgos mosószerrel alaposan átmosni a felületet.

Szakértőnk ajánlja: FILA CR10, speciális epoxy szennyeződés eltávolító tisztítószer, porcelán burkolatokhoz, mázas kerámiákhoz, üvegmozaikhoz.

 

II. Burkolás utáni ápolás

Matt és strukturált felületek speciális ápolás
Nagyobb kihívást jelent azon burkolatok tisztántartása, melyek felülete porózus, így a szennyeződések könnyen a felületen ragadnak. Ajánlott olyan tisztítószert használni, mely növeli a felület ellenálló képességét a szennyeződésekkel szemben, megvédi a felületet víz- és olajfoltok okozta lerakodásoktól.
Kültéri tisztításnál érdemes olyan terméket választani, mely UV védelmet is biztosít a burkolatnak, és nem sárgítja el.

Szakértőnk ajánlja: FILASTOP DIRT, szennyeződés elleni védőszer matt és strukturált felületekhez

FilastopDirt-gres tisztitó

Félfényes, lappato felületek ápolása
A burkolat szépségét adja egyenletes, tiszta hatást keltő fénye, így nagyon fontos olyan ápolószert választanunk mely foltosodás mentesen szárad a felületen, és a benne található vegyszerek nem képeznek plusz filmréteget a sima burkolaton, nem mattitják annak ragyogását. A jó minőségű, célnak megfelelően választott ápolószer behatol a burkolat anyagába, impregnálva azt, taszítja a felületre kerülő olajos és vizes szennyeződéseket.
A felületek színtartóssága miatt érdemes olyan ápolószert választani, mely UV védelmet biztosít burkolatnak, és tartalmaz sárgulás ellen védő adalékot.

 Szakértőnk ajánlja: Fila PD 15 szennyeződés taszító védőszer minden típusú lappato felülethez

Fényes felületek ápolása (porcelán, természetes kövek, gránit, márvány)
A fényes felületek kezelése során hármas feladata kell ellátnia a választott ápolószernek: védelmet nyújtani, az anyag természetes fényét megőrizni, és impregnálva az anyagot, növeli az anyag szennyeződéstaszító tulajdonságát.
Az utóbbi különösen fontos, mivel így kímélhetjük a felületet a gyakori fizikai, kémiai tisztításoktól.
A felületek színtartóssága miatt érdemes olyan ápolószert választani, mely UV védelmet biztosít burkolatnak, és tartalmaz sárgulás ellen védő adalékot.

 Szakértőnk ajánlja: Fila MP/90 Eco Plus foltképződés elleni védőszer fényes felülethez

FilaMP 90

III. Általános, hétköznapi takarítás

Zsíroldó, semleges, és meleg vízben könnyen oldódó tisztítószereket használjunk, a felhasználási javaslat szerint, melyek megőrzik a felületek saját fényét.

Kiemelten fontos a vízkőlerakodások megelőzése és eltávolítása. Figyeljünk, hogy olyan szert válasszunk, ami tisztítás közben nem károsítja a metakrilát kádakat, és a rozsdamentes acél csapokat és szerelvényeket.

Szakértőnk ajánlja: 

  • Filavia Bagno, koncentrált szórófejes fürdőszobai általános tisztítószer
  • FilaCleaner, széles körben használható univerzális padlótisztítószer

 

IV. Különleges takarítási feladatok

A termékek hosszú távú használata során elkerülhetetlen a makacsabb foltok kialakulása, idegek anyagok által okozott lerakódások. A rendszeres körültekintő tisztításnak, karbantartásnak nagy szerepe van a megelőzésben, és a szennyeződések minimalizálásában, de még így is adódnak helyzetek, melyeket kezelni kell.

Speciális foltok, melyek megoldásra várnak:

  • Sós jellegű kivirágzásokat a terrakottán
  • Meszes jellegű lerakódások a padlón, a falburkolaton
  • Vízkőfoltok, lerakodások, elfolyások
  • Rozsdafoltok

Szakértőnk ajánlja: FILA Deterdek, vízkőoldó, és sokoldalú lerakódást eltávolító savas tisztítószer

  • FILA MP/90, foltvédelem természetes kövekre és polírozott greszporcelánokra
  • FILA PS/87, zsírtalanító tisztítószer, viaszeltávolító
  • FILASTOP DIRT, strukturált nagy forgalmú felületek speciális tisztítására

A gyártó komplex megoldást kínál otthonunk tisztitására. Teljes körű termékkínálatot bemutató angol nyelvű aplikáció letölthető Android és IOS készülékekre.

FILA SOLUTIONS APP LETÖLTÉS 24-128