A márvány ezer arca

Fókuszban a FAP Roma Calacatta és Statuario márványhatású gres burkolatok

A márványról legtöbbször a hagyományos fehér alapon szürke mintás márványok a CALACATTA és STATUARIO felületek jutnak az eszünkben. De még mielőtt túl hagyományosnak, és szinte unalmasnak gondolnánk őket nézzük meg, hogy a greslap gyártók, hogyan gondolták újra ezt a nemes anyagot tradicionális, de mégis modern formában.

Mi a különbség a CALACATTA és a STATUARIO márványok között?

Szükséges némi előismeret és tapasztalat a megkülönöztetéshez, és bizonyossá válik számunkra is, hogy a látszólag egyforma márványok karaktere valóban különbözik.

CALACATTA

MegjelenésTiszta fehér háttéren csodás, drámai mintázat jellemzi. Erezetének színe lehet szürke vagy barnába hajló, mintázata szerteágazó, nem lineáris. Elegáns megjelenése miatt közkedvelt. A carrara márványhoz képest sokkall karakteresebb mintázatú, merészebb választás.
Eredete: Az olaszországi Carrara városából származik, így a név használat gyakran zavaró, összekeveredik a visszafogottabb karakterű Carrara márvánnyal.
FAP-Roma-Calacatta

STATUARIO

Megjelenés: Exkluzívabb megjelenésű márvány felület. Hófehér alapon kontrasztosan jelennek meg a feltűnően erős szürke, és arany színű minták. Erezete lineáris, modern megjelenésű.
Eredete: Szintén Olaszországból származik, Carrara területtől északra. Nagy igények ellenére előfordulása, elérhetősége lényegesebben kisebb.
FAP Roma Statuario márványhatás

Ha a rövid leírás után sem sikerül megkülönböztetni őket, ne aggódjunk szakavatott szemeket is megtéveszt a látvány. A márványnak valóba ezer arca van!

Mivel a természetes kövek elérhetősége, a természetes erőforrásokéhoz hasonlóan véges, így a greslap gyártók törekvése a természeteshez megszólalásig hasonló márványhatású burkolatok gyártásával igen népszerű.

A gress lapok sok extra előnyős tulajdonsággal is rendelkeznek a természetes kövekhez képest, így bátran alkalmazhatóak kényes területekre: konyha, fürdőszoba fal- és padlóburkolatok, valamint pultok burkolása.

  • Magas kopásállóság, tartós mintázat.
  • Ellenáll a savasa és más kémiai anyagoknak.
  • Könnyen tisztítható.
  • Vékony anyagvastagság 6-10mm, attól függően, hogy padlóra vagy falra kerül.
  • A beépítésre kerülő burkolat könnyebb, mint a valódi kő.
  • Változatos méretválaszték: 25×75-től 50x110cm-ig, mozaik mintázat.
  • Igazán látványos, design elemek, 3D, különleges formák.

Végül nézzünk néhány rendhagyó formát a FAP ROMA kollekciójából!